Ο Executive Chef Κώστας Καλαμούκης μοιράζεται μαζί μας ακόμη μια ιδιαίτερη συνταγή. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια σαλάτα με λαχανικά, τροπικά φρούτα και γαρίδες, η οποία ταιριάζει και με το ριζότο του πάθους, το οποίο μας παρουσίασε πριν μερικές μέρες, και είναι παράλληλα μια άριστη επιλογή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τα υλικά που θα χρειαστούν:
- Μαρούλι
- Λόλα κόκκινη
- Λόλα πράσινη
- Iceberg
- Radiccio
- Ανανάς
- Μάνγκο
- Μπανάνα
- Φράουλες
- Raspberries
- Γαρίδες αποφλοιωμένες και βρασμένες
Για το dressing
- Ελαιόλαδο
- Μηλόξυδο
- Σάλτσα από αλεσμένες φράουλες
- Αλάτι & Πιπέρι
Παρασκευή σαλάτας
Πλένουμε τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ψηλοκόβουμε το μάνγκο, τον ανανά, τη μπανάνα και τις φράουλες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τη σάλτσα από τις φράουλες που αλέσαμε στο μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι και με έναν αναδευτήρα ανακατεύουμε ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα φρούτα που ψιλοκόψαμε, τα raspberries και τις γαρίδες. Κρατάμε λίγα ψιλοκομμένα φρούτα για να στολίσουμε στη συνέχεια το πιάτο. Περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε προηγουμένως, κρατώντας λίγη ποσότητα για να γαρνίρουμε στο τέλος το πιάτο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να αναμειχθούν οι γεύσεις και είμαστε έτοιμοι για να στήσουμε το πιάτο της σαλάτας. Τοποθετούμε μια ποσότητα σαλάτας στο κέντρο του πιάτου. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φρούτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.
Η σαλάτα είναι έτοιμη για να την παρουσιάσουμε στο τραπέζι μας.
Για επιδόρπιο σας προτείνουμε να δείτε τη συνταγή για τις φράουλες με σοκολάτα!
Bon Appetit!