Δεξίωση γάμου στο Φαιστός: Με μια νότα νοσταλγίας και βασιλικό

Ο χώρος Φαιστός

Λίγο πριν φύγει ο Σεπτέμβρης, ένα όμορφο φθινοπωρινό Σάββατο, ο χώρος Φαιστός στο κτήμα Αριάδνη φιλοξένησε έναν γάμο, ο οποίος συνδύασε αρμονικά το παλιό με το μοντέρνο, έχοντας ως συνδετικό κρίκο τις γλάστρες με τους βασιλικούς.

Vintage στοιχεία και concept διακόσμησης για το τραπέζι με το “βιβλίο ευχών”, μοντέρνα προσέγγιση στην διακόσμηση των τραπεζιών και σύνθεση μοντέρνου και vintage στον στολισμό που επιλέχθηκε για το όμορφο εκκλησάκι του χώρου. Όμως αυτό θα σας το αποκαλύψουμε σε επόμενη ανάρτηση, μαζί με περισσότερα στοιχεία για το ζευγάρι και το πώς κύλισε η βραδιά (UPDATE: Δείτε περισσότερα από τον γάμο της Μαρίας και του Γιώργου στο εκκλησάκι του Φαιστός στο κτήμα Αριάδνη) . Σε αυτή θα εστιάσουμε στο φουαγιέ και στην αίθουσα Φαιστός για να πάρετε ιδέες και να φανταστείτε πώς μπορεί να είναι ο ίδιος χώρος για τη δική σας δεξίωση.

Άποψη της αίθουσας Φαιστός
Άποψη της αίθουσας Φαιστός

Στην δεξίωση που περιγράφουμε σήμερα, το ζευγάρι, η Μαρία και ο Γιώργος, ανέθεσαν τον στολισμό στην ομάδα melgrouplab, οι οποίοι βρήκαν από εμάς έτοιμο το set up της αίθουσας και στρωμένες τις ροτόντες από νωρίς για να συνεχίσουν εκείνοι με τη δική τους δημιουργική δουλειά.

Το νυφικό τραπέζι
Το νυφικό τραπέζι διακοσμημένο με βασιλικούς και κηροπήγια – λεμονόκουπες

Η αίθουσα Φαιστός με τον διακριτικό φωτισμό, με τον τοίχο που έχει εσοχές και κρυφό φωτισμό, μπροστά στον οποίο στήνονται οι μπουφέδες, αλλά και με τις μεγάλες τζαμαρίες στην πλευρά του κήπου είναι εντυπωσιακή σε κάθε περίπτωση και πολύ περισσότερο επειδή δεν υπάρχουν κολώνες στη μέση. Ένα πλεονέκτημα του χώρου, το οποίο έχουμε καταλάβει ότι ικανοποιεί πολλά ζευγάρια. Σε μια τέτοια αίθουσα αναδεικνύεται η διακόσμηση όσο λιτή και να είναι, και αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη…

Τραπέζι ευχών
Vintage σκηνικό στο τραπέζι και εναλλακτικό “βιβλίο ευχών”

Το φουαγιέ από την άλλη είναι ένας χώρος εξυπηρετικός για τους καλεσμένους και εκεί στήνεται συχνά το τραπέζι για το βιβλίο ευχών, ώστε κατά την είσοδό τους – ή όποια άλλη στιγμή θελήσουν – να γράψουν τις ευχές τους για το ζευγάρι ή για το μικρό νεοφώτιστο μωράκι. Ο χώρος ακριβώς έξω από την αίθουσα στολίζεται σύμφωνα με το γενικότερο ύφος της δεξίωσης και φωτίζεται ρομαντικά με μεγάλα φανάρια και κεριά.

Οι εικόνες βέβαια μπορούν να τα παρουσιάσουν όλα αυτά καλύτερα απ’ ότι οι λέξεις, οπότε ας τις αφήσουμε να περιγράψουν τον χώρο όπως αυτός ετοιμάστηκε για τη συγκεκριμένη δεξίωση: με  λινάτσες, γάζες και δαντέλες, γλάστρες με βασιλικό, μωβ ορχιδέες και λεμονόκουπες αντί για κηροπήγια!

Τραπέζι ευχών σε στυλ vintage και ρομαντικό
Το τραπέζι ευχών στήθηκε στο φουαγιέ. Διακοσμήθηκε σε στυλ vintage και φιλοξένησε αντί για βιβλίο ευχών μια αντικέ βαλίτσα για να συγκεντρωθούν σε αυτή οι ευχές των καλεσμένων
Στολισμένα τραπέζια και μπομπονιέρες γάμου
Η διακόσμηση των τραπεζιών έγινε με λινάτσα, γλάστρες με βασιλικό και λεμονόκουπες με κεριά. Στις θέσεις των καλεσμένων υπήρχε σαπουνάκι αρωματικό και μπομπονιέρα βαζάκι με μέλι

Με χαρά θα διαβάσουμε κάθε σχόλιο στο οποίο θα γράψετε  την γνώμη σας για την αίθουσα Φαιστός με αυτή τη διακόσμηση.