Σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά και chips παρμεζάνας

prasini salata me flakes paremazanas xristougenniatikes sintages ktima ariadni

Ένα γεύμα δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει μια δροσερή σαλάτα, όπως αυτή που σας περιγράφουμε. Σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά και flakes παρμεζάνας που της προσθέτουν επιπλέον ενδιαφέρον στη γεύση.

Υλικά για τη σαλάτα

  • Chips παρμεζάνας
  • Iceberg
  • Κόκκινη λόλα
  • Πράσινη λόλα
  • Radicio
  • Γαλλικό μαρούλι
  • τοματίνια
  • λίγο ρόδι

Για τη σως θα χρειαστούμε

  • Λάδι
  • ξύδι μπαλσάμικο
  • μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάστα μπαλσάμικο

Συνθέτουμε τη σαλάτα σε ένα ρηχό πιάτο

Έχουμε πλύνει σχολαστικά κι έχουμε ψιλοκόψει τα λαχανικά.

Για να φτιάξουμε τα τσιπς παρμεζάνας, βάζουμε σε μια λαδόκολλα την παρμεζάνα και την αφήνουμε να λιώσει σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σως αναμειγνύοντας τα υλικά της σε ένα βάζο με καπάκι ή σε ένα άλλο δοχείο για σως.

Για να ετοιμάσουμε το πιάτο, βάζουμε στη βάση 3 ντοματίνια (έχουμε κάνει επίπεδο ένα μέρος τους) και από πάνω ένα τσιπ παρμεζάνας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε μικρές ποσότητες από όλα τα λαχανικά, flakes παρμεζάνας και κομμένα τοματίνια και περιχύνουμε με τη σως. Τα ανακατεύουμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια στήνουμε τα λαχανικά σαν πυραμίδα πάνω στη βάση που έχουμε φτιάξει στο πιάτο με τα ντοματίνια και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε flakes παρμεζάνας στην κορυφή και γαρνίρουμε με το ρόδι. Τέλος, περιχύνουμε με λίγη πάστα βαλσάμικο για έξτρα χρώμα και γεύση.

Καλές γιορτές!

Συνταγή από τον Executive Chef Κώστα Καλαμούκη.

Η σαλάτα παρασκευάστηκε και βιντεοσκοπήθηκε παλαιότερα στο Κτήμα Αριάδνη, όπου έγινε και η φωτογράφησή της.