Αφιέρωμα στα δύο εκκλησάκια του κτήματος

Εκκλησάκι στο κτήμα Αριάδνη

Η έκταση του κτήματος Αριάδνη διαιρείται σε δύο γειτονικούς, αλλά ανεξάρτητους και εξίσου όμορφους και λειτουργικούς χώρους. Καταλαβαίνετε ήδη ότι αναφερόμαστε στον χώρο Φαιστός, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την λιμνούλα με το συντριβάνι, και στον χώρο Κνωσσός που τον χαρακτηρίζει η πισίνα με το γεφυράκι. Και οι δύο χώροι διαθέτουν όλες τις υποδομές που χρειάζονται για να είναι μια κοινωνική ή εταιρική εκδήλωση απόλυτα επιτυχημένη. Κάθε χώρος διαθέτει εδώ και χρόνια, πέραν των άλλων, και ένα εκκλησάκι, αφιερωμένο στην χάρη του Αγίου Γεωργίου.

Τα εκκλησάκια είναι χτισμένα σε σημεία του κτήματος που εξυπηρετούν απόλυτα την τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Η πρόσβαση είναι εύκολη για τους καλεσμένους και η νύφη έχει την ευκαιρία να περπατήσει σε ένα όμορφο περιβάλλον μέχρι να φτάσει στον γαμπρό που την περιμένει.

Πέτρινο εκκλησάκι στο κτήμα Αριάδνη, όπου τελούνται γάμοι και βαπτίσεις
Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον χώρο Φαιστός του κτήματος Αριάδνη είναι φτιαγμένο από πέτρα

Είναι εξοπλισμένα με ό, τι πρέπει να έχει μια ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία για να τελούνται τα ιερά μυστήρια, καθώς και με μικροφωνική εγκατάσταση για να ακούγεται ο ιερέας καθαρά και σταθερά.

Διαθέτουν μπροστά τους μεγάλο χώρο – πλακόστρωτο στο Φαιστός και συνδυασμός πλακόστρωτου και γκαζόν στο Κνωσσός – όπου οι καλεσμένοι παρακολουθούν άνετα τον γάμο ή τη βάπτιση, καθισμένοι οι περισσότεροι στις καρέκλες που τοποθετούνται εκεί.

Στολισμένο το εκκλησάκια και στημένες οι καρέκλες πριν το μυστήριο
Άποψη του εξωτερικού της εκκλησίας, καθώς ετοιμάζεται για γάμο και για βάπτιση. Τα καθίσματα τοποθετούνται στο σημείο του πλακόστρωτου που εξυπηρετεί περισσότερο σε κάθε περίπτωση

Στον χορό του Ησαΐα, βέβαια, σηκώνονται σχεδόν όλοι για να ρίξουν ρύζι στους νεόνυμφους και να αστειευτούν, κυρίως με τον γαμπρό και τον κουμπάρο πολλές φορές.

Έξω από την εκκλησία φροντίζουμε να υπάρχει πάντα προσωπικό μας και δροσερό νερό για τους καλεσμένους.

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον χώρο Κνωσσός του κτήματος Αριάδνη
Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον χώρο Κνωσσός του κτήματος Αριάδνη

Ο γάμος ή η βάπτιση τελούνται στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος καλύπτεται με τέντες στην περίπτωση που το απαιτούν οι συνθήκες του καιρού. Το ότι τα μυστήρια γίνονται κυρίως έξω, δεν σημαίνει βέβαια ότι τα εκκλησάκια δεν διαθέτουν ικανό εσωτερικό χώρο. Ίσα – ίσα που στις βαπτίσεις, για παράδειγμα, η μαμά ντύνει το μωρό με τα βαπτιστικά ρούχα στο τραπέζι μέσα στο εκκλησάκι. Επίσης, στις βαπτίσεις, φροντίζουμε το νερό να έχει πάντα την κατάλληλη θερμοκρασία για την κολυμπήθρα. Αυτές οι λεπτομέρειες, σε συνδυασμό με τη σουίτα κάθε χώρου που είναι στη διάθεση του ζευγαριού, κάνουν την κάθε μαμά να μην ανησυχεί μήπως το παιδί της κρυώσει ή κουραστεί την ημέρα που βαπτίζεται.

Μπροστά στηνς εκκλησία του Αγίου Γεωργίου υπάρχει μεγάλη έκταση με γκαζόν, όπου κάθονται οι καλεσμένοι και παρακολουθούν άνετα το μυστήριο
Στο χώρο έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κνωσσός, τοποθετούνται στο γκαζόν οι καρέκλες για τους καλεσμένους του γάμου ή της βάπτισης

Επίσης, δεν υπάρχουν περιορισμοί στον στολισμό της εκκλησίας. Μπορεί κάθε ζευγάρι να διακοσμήσει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπως επιθυμεί. Έχει βέβαια και την δυνατότητα να μην κάνει κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση, αφού το περιβάλλον είναι τόσο όμορφο και οι εκκλησίες αποτελούν κομμάτι του χώρου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί και στολιστεί για την δεξίωση που θα ακολουθήσει. Αρκετά ζευγάρια στολίζουν κυρίως την πόρτα της εκκλησίας και τις λαμπάδες τους. Μερικά, επιλέγουν να στολίσουν με κορδέλες ή μικρά μπουκετάκια και ορισμένα καθίσματα. Στον Άγιο Γεώργιο, το πέτρινο εκκλησάκι που βρίσκεται στο Φαιστός, οι περισσότερες νύφες φροντίζουν και για τον στολισμό της καμπάνας, αλλά και για τον στολισμό του πεύκου που βρίσκεται σχεδόν δίπλα της.

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα στα εκκλησάκια του κτήματος Αριάδνη. Σχεδιάζουμε όμως να επανέλθουμε στο επόμενο διάστημα με κάτι ακόμη σχετικό, που πιστεύουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμο.

ΥΓ: Akallis ονομάζεται ένας νέος χώρος, με χαρακτήρα και στυλ, που έρχεται να προστεθεί – ως τρίτος – στους χώρους εκδηλώσεων, οι οποίοι λειτουργούν με την εγγύηση του ονόματος “κτήμα Αριάδνη”. Ξεναγηθείτε στο Akallis μέσα από τις πρώτες εικόνες του, κάνοντας click ΕΔΩ.