Δεξίωση γάμου στο Φαιστός: Ήρεμο σκηνικό με ολόφρεσκα λουλούδια

Πλάνο τραπεζιών στην αίθουσα Φαιστός

Η ημερομηνία γάμου ορίστηκε για τις αρχές του Οκτώβρη και η δεξίωση προγραμματίστηκε για την αίθουσα Φαιστός, η οποία “κοιτά” στον υπέροχο εξωτερικό χώρο με τα πεύκα, το πράσινο και τη λιμνούλα με το συντριβάνι. Εκεί, δηλαδή, που όσο ο καιρός το επιτρέπει, στήνουμε σαλονάκια εξωτερικού χώρου και stools όπου καλωσορίζουμε τους καλεσμένους σου πριν περάσουν στην αίθουσα για τη δεξίωση.

εξωτερικός χώρος Φαιστός στο κτήμα Αριάδνη
Ο εξωτερικός χώρος Φαιστός στο κτήμα Αριάδνη, όπως διαμορφώθηκε για τη δεξίωση γάμου της Κυριακής

Είναι Κυριακή μεσημέρι, ο γάμος γίνεται στα βόρεια προάστια και οι καλεσμένοι αναμένονται στο κτήμα γύρω στις 3. Εμείς, αρκετά νωρίτερα και χωρίς άγχος ετοιμάσαμε την αίθουσα και τον εξωτερικό χώρο, τοποθετώντας τραπέζια και καθίσματα σύμφωνα με το πλάνο και τον αριθμό των ατόμων που περιμένουμε.

Έξω, στον κήπο, τοποθετήσαμε και το λευκό ξύλινο τραπέζι, μοναστηριακού τύπου, το οποίο γεμίσαμε με τα γλυκά του γάμου. Πολλών ειδών χειροποίητα τρουφάκια και σοκολατάκια που θα γλυκάνουν τους καλεσμένους. Ο μπουφές γλυκών είναι παράλληλα και το τραπέζι για το βιβλίο ευχών.

Μπουφές γλυκών και τραπέζι ευχών
Σε sweet buffet μετατράπηκε ένα μοναστηριακού στυλ λευκό ξύλινο τραπέζι έξω από την αίθουσα Φαιστός

Τα τραπέζια έχουν στρωθεί με λευκά τραπεζομάντιλα και καλύπτονται με μπεζ ναπερόν, ασορτί με τα καλύμματα στις καρέκλες. Αυτός ο απαλός συνδυασμός χρωμάτων διαχέει μια αίσθηση ηρεμίας στον χώρο. Οι ροτόντες διακοσμούνται με μια σύνθεση από φρέσκα λουλούδια στο κέντρο και μια διακριτική καφέ κορδέλα τις αγκαλιάζει σταυρωτά στη μια μεριά συμπληρώνοντας την εικόνα.

Προετοιμασία της αίθουσας για τη δεξίωση
Μερικά στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες της αίθουσας πριν τη δεξίωση γάμου

Σε κάθε θέση τοποθετείται κι ένα σοκολατάκι με τυπωμένο ένα νιόπαντρο ζευγάρι για το καλωσόρισμα των καλεσμένων, ενώ τα κεράκια που θα ανάψουν στη συνέχεια θα βάλουν μια ακόμη ρομαντική πινελιά.

Στολισμός τραπεζιών
Λεπτομέρειες από την διακόσμηση των τραπεζιών της δεξίωσης

Εμπνευστείτε ελεύθερα από τη δεξίωση γάμου που παρουσιάζουμε σήμερα και ελάτε να συζητήσουμε πώς θα μεταμορφώσουμε το κτήμα για τη δική σας!