Χριστουγεννιάτικες συνταγές [Video]

Το Κτήμα Αριάδνη και ο Executive Chef Κώστας Καλαμούκης σας προτείνουν τρία γιορτινά πιάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Δείτε τα παρακάτω video με τις τρεις συνταγές που καλύπτουν τις ανάγκες για κυρίως πιάτο, σαλάτα και γλυκό.

Ψαρονέφρι γεμιστό, τυλιγμένο σε προσούτο, γαρνιρισμένο με πουρέ κάστανο, κυδώνια και πατάτες

Υλικά για 4 άτομα: 4 ψαρονέφρια, 16 φέτες προσούτο.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε: 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 μεγάλο μανιτάρι κομμένο σε μικρά καρέ, 30 γρ μαύρη σταφίδα, 30 γρ κουκουνάρι, 50 γρ γραβιέρα κομμένη σε μικρά καρέ, 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι, λάδι

Για τη σως: θα χρειαστούμε: 1 κ.σ. βούτυρο, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ, 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 100 γρ. ξανθιά σταφίδα, 100 γρ. λευκό φρέσκο σταφύλι, 1 ποτήρι κρασιού Μοσχάτο Λήμνου
30 γρ. flakes αμυγδάλου για ντεκόρ.
Για τη γαρνιτούρα: 150 γρ βρασμένα κάστανα, 1 κιδώνι κομμένο σε φέτες, βρασμένο με 1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 150 γρ μικρές πατάτες βρασμένες με τη φλίδα,
Για τον πουρέ: 1 κ.σ. βούτυρο, 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: Δενδρολίβανο για άρωμα κι έξτρα γεύση

.

Σαλάτα με 5 λαχανικά σερβιρισμένη σε φλεξ παρμεζάνας

Υλικά: Chips και flakes παρμεζάνας, Iceberg, Κόκκινη λόλα, Πράσινη λόλα, Radicio, Γαλλικό μαρούλι, ντοματίνια, λίγο ρόδι
Για τη σως: Λάδι, μπαλσάμικο, μέλι, αλάτι, πιπέρι
.

Μιλφέιγ με γέμιση μήλου

Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό πράσινα μήλα ή 4-5 μήλα, 2 κ.σ. βούτυρο, 50 γρ. σταφίδες, 50 γρ αμύγδαλο ή καρύδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ, Για το στήσιμο του πιάτου, 8 κρέπες αμυγδάλου, 100 γρ. γιαούρτι, 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. σκόνη κανέλα, 4 φούντες δυόσμο, 4 ξυλάκια κανέλας, λίγο ρόδι

Πάρτε μια… γεύση από τις δημιουργίες που σας προτείνουμε