Το Κτήμα Αριάδνη και ο Executive Chef Κώστας Καλαμούκης σας προτείνουν τρία γιορτινά πιάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Δείτε τα παρακάτω video με τις τρεις συνταγές που καλύπτουν τις ανάγκες για κυρίως πιάτο, σαλάτα και γλυκό.
Ψαρονέφρι γεμιστό, τυλιγμένο σε προσούτο, γαρνιρισμένο με πουρέ κάστανο, κυδώνια και πατάτες
Υλικά για 4 άτομα: 4 ψαρονέφρια, 16 φέτες προσούτο.
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε: 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 μεγάλο μανιτάρι κομμένο σε μικρά καρέ, 30 γρ μαύρη σταφίδα, 30 γρ κουκουνάρι, 50 γρ γραβιέρα κομμένη σε μικρά καρέ, 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι, λάδι
30 γρ. flakes αμυγδάλου για ντεκόρ.
Για τον πουρέ: 1 κ.σ. βούτυρο, 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: Δενδρολίβανο για άρωμα κι έξτρα γεύση
.
Σαλάτα με 5 λαχανικά σερβιρισμένη σε φλεξ παρμεζάνας
Για τη σως: Λάδι, μπαλσάμικο, μέλι, αλάτι, πιπέρι
Μιλφέιγ με γέμιση μήλου
Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό πράσινα μήλα ή 4-5 μήλα, 2 κ.σ. βούτυρο, 50 γρ. σταφίδες, 50 γρ αμύγδαλο ή καρύδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ, Για το στήσιμο του πιάτου, 8 κρέπες αμυγδάλου, 100 γρ. γιαούρτι, 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. σκόνη κανέλα, 4 φούντες δυόσμο, 4 ξυλάκια κανέλας, λίγο ρόδι
Πάρτε μια… γεύση από τις δημιουργίες που σας προτείνουμε