Η βάπτιση του Δημήτρη στην αίθουσα Κνωσσός

Αίθουσα Κνωσός στολισμένη για τη βάπτιση του Δημήτρη

Οι γονείς του Δημήτρη επέλεξαν το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στον χώρο Κνωσσός του κτήματος Αριάδνη, για να γίνει η βάπτισή του μια όμορφη, ηλιόλουστη Κυριακή στις αρχές του Ιούλη.

Μετά το μυστήριο, το παιχνίδι των μικρών καλεσμένων επεκτάθηκε στο καταπράσινο περιβάλλον του εξωτερικού χώρου και όλοι οι καλεσμένοι απόλαυσαν το γεύμα τους στην κλιματιζόμενη αίθουσα Κνωσός με τις μεγάλες τζαμαρίες που γειτονεύουν με τον κήπο.

Η αίθουσα διακοσμήθηκε με πολλά λευκά και γαλάζια μπαλόνια που αιωρούνταν στην οροφή, τα οποία γρήγορα έγιναν παιχνίδι στα χέρια των παιδιών. Μπαλόνια στόλιζαν και το κέντρο των τραπεζιών, που στηρίζονταν σε ξύλινους γαλάζιους κύβους γεμάτους με μυρωδάτα μπουκέτα λουλουδιών.

Για τους μικρούς καλεσμένους, στήσαμε μια μεγάλη τέντα, ακριβώς έξω από την αίθουσα, ώστε οι γονείς να έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τους και τοποθετήθηκαν εκεί, στη σκιά,  τα παιδικά καρεκλάκια, ενώ ένας κλόουν – διασκεδαστής φρόντιζε να ψυχαγωγεί τα παιδιά με πολλά παιχνίδια, χορό και τραγούδι.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της δεξίωσης για τη βάπτιση του Δημητράκη ήταν η στιγμή που ο νεοφώτιστος έκανε την είσοδό του στην αίθουσα στην αγκαλιά των γονιών του. Μικροί και μεγάλοι τον υποδέχθηκαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα και χόρεψαν μαζί του το αγαπημένο του παιδικό τραγούδι!

Λεπτομέρειες από την διακόσμηση των τραπεζιών και τις μπομπονιέρες - σπιτάκια για την βάπτιση του Δημήτρη
Λεπτομέρειες από την διακόσμηση των τραπεζιών και τις μπομπονιέρες – σπιτάκια για την βάπτιση του Δημήτρη
Ο διασκεδαστής με τα παιδιά κάτω από την τέντα στη βάπτιση του Δημήτρη
Ο διασκεδαστής έπαιξε με τα παιδιά, χόρεψε, έτρεξε μαζί τους, συνεργάστηκε με τον φωτογράφο για μερικές από τις πιο ζωηρές αναμνηστικές φωτογραφίες
Ο Δημήτρης και οι γονείς του ετοιμάζονται για τη μεγάλη είσοδο
Στιγμιότυπα από το παιχνίδι των παιδιών κάτω από την τέντα, από τον στολισμό στο γεφυράκι της πισίνας, καθώς και από την είσοδο του Δημητράκη στην αίθουσα της δεξίωσης μαζί με τους γονείς του
Στιγμιότυπα από την βάπτιση του Δημήτρη στο κτήμα Αριάδνη, με λεπτομέρειες από τον στολισμό της εκκλησίας
Στιγμές από το μυστήριο της βάπτισης του Δημήτρη, που έγινε στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στον χώρο Κνωσός του κτήματος Αριάδνη. Οι τριανταφυλλιές μας χαρίζουν ζωηρά χρώματα και αρώματα στον κήπο, πλάι στα καθίσματα των καλεσμένων που παρακολουθούν το μυστήριο κάτω από τη σκιά των τεντών.
Παιδικά καρεκλάκια και τραπεζάκια στον κήπο του κτήματος Αριάδνη
Τα παιδικά καρεκλάκια και τραπεζάκια στη σειρά, περιμένουν υπομονετικά να γεμίσουν με γλυκές φωνούλες μετά τη βάπτιση στην εκκλησία
Η στολισμένη αίθουσα του χώρου Κνωσσός στο κτήμα Αριάδνη, στη δεξίωση για τη βάπτιση του Δημήτρη
Η αίθουσα Κνωσός, στον ομώνυμο χώρο του κτήματος Αριάδνη, στολισμένη σε γαλάζιους τόνους με μπαλόνια και λουλούδια. Τα παιδικά καρεκλάκια φαγητού είναι πάντα διαθέσιμα για τα μωράκια μιας δεξίωσης και στη βάπτιση του Δημήτρη, ένα πολύχρωμο καρεκλάκι τοποθετήθηκε στο τραπέζι της οικογένειας για το τιμώμενο προσωπάκι της ημέρας!
Εικόνες από το στολισμένο τραπέζι με το βιβλίο ευχών για τη βάπτιση του Δημήτρη στο κτήμα Αριάδνη και στον χώρο Κνωσός
Στην είσοδο της αίθουσας τοποθετήθηκε το τραπέζι για το βιβλίο των ευχών με το ξύλινο εξώφυλλο. Οι γονείς του Δημήτρη προτίμησαν ένα από τα λευκά τραπέζια μας, μοναστηριακού στυλ, το οποίο διακοσμήθηκε σε λευκό και γαλάζιο χρώμα, με ένα μεγάλο φανάρι να ισορροπεί την εικόνα με το δεντράκι της άλλης πλευράς που ήταν γεμάτο με τις πολύχρωμες παιδικές μπομπονιέρες – δωράκια.
Ο εξωτερικός χώρος Κνωσός, Κυριακή μεσημέρι στη βάπτιση του Δημήτρη
Υπέροχος, καταπράσινος, ο εξωτερικός χώρος Κνωσός στο κτήμα Αριάδνη, περιμένει τους μεγάλους για ένα ποτό μετά το μυστήριο της βάπτισης στο εκκλησάκι και πριν την είσοδο στην αίθουσα για το γεύμα που θα ακολουθήσει. Οι μικροί, ανυπόμονοι ως παιδιά βεβαίως, παίζουν ήδη τρέχοντας στο γρασίδι.
Εξωτερικός χώρος Κνωσός στη δεξίωση βάπτισης του Δημήτρη
Άποψη του εξωτερικού χώρου Κνωσός, όπως διαμορφώθηκε για να διασκεδάσουν και τα παιδιά σε μια δική τους σκιερή γωνιά, κοντά στους γονείς τους και ταυτόχρονα ανεξάρτητα από αυτούς
Χώρος Κνωσός στο κτήμα Αριάδνη με την πισίνα και το χαρακτηριστικό εκκλησάκι
Γενική άποψη του χώρου Κνωσός με την πισίνα και το χαρακτηριστικό γεφυράκι της

Δημητράκη, σου ευχόμαστε να είσαι πάντα γερός, χαρούμενος και τυχερός!