Το Kir Royal είναι ένα από τα ποτά καλωσορίσματος που προτείνουμε σε αρκετά μενού μας, ειδικά όταν αφορούν δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων. Δεν το κάνουμε τυχαία, αφού πρόκειται για ένα ποτό που αρέσει σε πολλούς, το οποίο αφήνει μια αίσθηση απαλής “σπιρτάδας” που το κάνει πιο ενδιαφέρον και κατάλληλο ως απεριτίφ.
Εμείς, μετά από δοκιμές στη δοσολογία των συστατικών και cocktail nights με τους barmen μας, έχουμε αποφασίσει πόσο έντονη θέλουμε να είναι η γεύση του και αντίστοιχα τα αρώματα που αναμειγνύονται στο ποτήρι κι έχουμε καταλήξει στις ποσότητες των συστατικών.
Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας το πώς φτιάχνεται το Kir Royal, αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι η δοσολογία που προτείνουμε δεν είναι δεσμευτική. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις δοκιμές σας και να αποφασίσετε πώς ακριβώς σας αρέσει περισσότερο.
Κατ’ αρχάς για το Kir Royal χρειάζεστε ποτήρια σαμπάνιας (flute). Επίσης, θα χρειαστείτε λικέρ creme de casis και σαμπάνια/αφρώδη οίνο. Τα βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και κάβες ποτών.
Φροντίζετε να έχετε κρύα ποτήρια και αρχικά προσθέτετε στο καθένα μια μικρή ποσότητα creme de casis, περίπου όσο το 1/6 του ποτηριού (υπολογίστε περίπου 3ο ml). Συμπληρώνετε στο ποτήρι αφρώδη οίνο μέχρι περίπου τη μέση του (υπολογίστε περίπου 70 ml). Με έναν αναδευτήρα, αν θέλετε, αναμειγνύετε ελαφρά τα συστατικά και το σερβίρετε δροσερό στην παρέα και στους καλεσμένους σας.
Εις υγείαν!